tirsdag, marts 15

Sommerblomster

Sidste forår svor jeg, at jeg ikke gad sommerblomster mere, i hvert fald ikke den slags som skal forkultiveres. Det er faktisk lidt besværligt med al den vanding og alle disse nord- og østvendt vindueskarme man har brug for - for slet ikke at tale om omplantningerne, der altid kræver ofre. For meget bøvl, tænkte jeg. Indtil mine sommerasters, callistephus chinensis, "Chamois Turm" dukkede frem. Masser af kronblade i en aldrig helt åben blomst, i yndigste lyserødt.

Billedet er lånt fra Impecta, så smukke bliver de. Desværre kunne jeg ikke rigtig finde ud af at tage frø fra dem, så jeg har måttet købe. De blev plantet for et par dage siden og spirer allerede.
Og så er der jo lathyrus. De er nemme, kønne, har den dejligste duft, og varer mindst til oktober, hvis man plukker flittigt, så de ikke sætter frø. (Enkelte planter skal man dog lade gå i frø fra midten af september, ellers bliver frøene for sparsome og skravlede). Så dem gider jeg også - favorit: elfenbensfarvede "Mrs. Collier".
Frøene såede jeg et i lille fikst (og dyrt!) plastic væksthus, der udmærker sig ved, at de 32 små potter rækkevis kan slås op som en bog så rødderne skånes ved udplantning. Spændt på, om det gør en forskel...